Актуално

След двегодишно прекъсване - на 9 декември 2022 г. от 17:30 часа в Голямата зала на читалище „Братство 1869” се проведе Трети международен коледен хоров фестивал. Организатор е читалище „Братство 1869”, а в новото издание взеха участие Градски хор – Щип, Р. С. Македония, Туристически хор „Осоговско ехо” гр. Кюстендил, Вокална формация „Неразделни”, Смесен хор „Братство”, Музикална компания „Пей сърце”, Вокално-инструментална група „Елеганс” и др.

В програмата на фестивала прозвучаха произведения от български и чужди композитори, популярни коледни песни, както и класически произведения.
Фестивалът бе посветен на коледните и новогодишни празници и е част от богатата културна програма на читалището през м. декември.
Сред целите на фестивала са осъществяване на културен обмен, създаване на условия за установяване на контакти и сътрудничество между хорове от страната и чужбина и приобщаване към културните ценности на певческото изкуството, издирване и популяризиране на коледни и новогодишни песни от български и чужди композитори.