Актуално

XVIII Международен фолклорен конкурс “Пауталия”, Кюстендил 5 – 7 юли 2024 г.

 

XVIII Национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” 2024 - РЕГЛАМЕНТ

На 21 май 2024 г. в навечерието на  Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, възпитаниците на ДГ "Първи юни" - база „Зорница“ гостуваха на читалището.

Прочети още...

Във фоайето на читалище "Пробуда 1961“ гр. Кюстендил бе открита традиционната изложба по случай наближаването на най-светлия Християнски празник – Воскресение Христово.
Изложбата представи тематични картини, сътворени с много любов и фантазия от възпитаниците на школата по приложно и изобразително изкуство с преподавател г-жа Силвия Каралийска.

Прочети още...

В рамките на Европейска седмица на младежта 2024, читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще организира поредица от инициативи по проект „Европа чува твоя глас”, реализиращ се с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм +”,  ЦРЧР – ЕВРОДЕСК-БЪЛГАРИЯ.
На 17 април ще се проведат информационна кампания и Симулация на кампания "Избори за ЕП".

Прочети още...

На 17 април 2024 г., НЧ „Братство 1869“ гр. Кюстендил, като Евродеск точка за региона, стартира Европейската седмица на младежта с поредица от инициативи. В центъра на гр. Кюстендил се проведе  информационна кампания, промотираща изборите за Европейски парламент, посланията на Европейската комисия и Европейския парламент за това колко е важно да се гласува и възможностите за мобилност, които предлага „Европейски корпус за солидарност”. Разпространявани бяха информационни листовки по темата, както и материали, издадени от ЕС по теми, касаещи младите хора - доброволчество, обучение, работа, пътуване и др.

Прочети още...

Възпитаниците от школата по изобразително изкуство към читалище „Пробуда 1961“ с преподавател Силвия Каралийска бяха наградени в Националния конкурс за детска рисунка  “Цветовете на пролетта“ .
Участниците показаха своите таланти и въображение представяйки своята интерпретация на пролетните цветя и природа. Наградите бяха разпределени спрямо възрастовите категории, а всички участници получиха грамоти за участието си.

Прочети още...

От 4 до 6 април 2024 г. в читалище „Братство 1869” се проведе двадесет и седмото издание на Международния конкурс за класическа китара – Кюстендил. Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на читалище „Пробуда 1961”.
На 6 април 2024 г. се проведе конкурсът за пета, шеста, седма и осма група.

Прочети още...

Страница 1 от 58