Читалище „Братство 1869“, читалище „Пробуда 1961“ и спортистите от Лекоатлетически клуб „Пауталия“ организират Благотворителен базар за набиране на средства за лечението на 3-годишния Огнян Огнянов от Кюстендил.
Базарът ще се проведе на 13 декември - понеделник от 12:00 до 18:00 ч. пред читалището. На него ще може да купите ръчно изработени Коледни сувенири, картички, картини, детски играчки и др.

Прочети още...

Читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил обявява ежегодния си коледен конкурс на тема „Моята Коледа - 2021“.
Провежда се за шестнадесета поредна година и се дели на пет направления – картина, картичка, сурвачка, сувенир и маска.
Целта е  да стимулира въображението на участниците и да насърчи развитието на творческите им умения.
Участие могат да вземат деца и ученици на възраст от 4 до 15 години, разделени в четири групи - І -ва група: Детски градини; ІІ -ра група: 1 - 2 клас; ІII -та група: 3 - 4 клас и ІV -та група: 5 - 8 клас.

Прочети още...

На 29 октомври 2021 г. в навечерието на Деня на народните будители, читалище „Пробуда“ отбеляза 60 години от създаването си. Честванията по повод годишнината започнаха с откриване на изложба на класа по изобразително и приложно изкуство.
Празникът продължи с откриване на фото-документална изложба представяща дейността на читалището от неговото създаване до наши дни.

Прочети още...

На 15 октомври 2021 г., по повод кампанията Time to move 2021, читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил в партньорство с НЧ „Пробуда 1961” организира и проведе поредица от инициативи с подкрепата на Програма „Еразъм +“ и Евродеск-България (ЦРЧР),
Целта на инициативите бе да популяризира сред младите хора дейността на мрежата Евродеск, да повиши информираността им относно възможностите да опознаят Европа чрез инициативата DiscoverEU и да насърчи използването на влакове като безопасна и устойчива форма на превоз в контекста на 2021 - Европейската година на железопътния транспорт.

Прочети още...

На 1 октомври 2021 г. в Голямата зала на читалище „Пробуда 1961”, кв. „Колуша“ бе отбелязан Световният ден на музиката и поезията с учениците от 3 клас на НУ „Св. Климент Охридски” с класен ръководител г-жа Веселка Сотирова.
Целта на събитието бе, запознаване на децата с необятния свят на музиката и поезията.

Прочети още...

Стартира новата учебна 2021-2022 година за школите и курсовете на читалище „Пробуда 1961”, кв. „Колуша“, гр. Кюстендил.  
Детската музикална школа е с класове по китара, пиано, акордеон, цигулка, поп пеене, народно пеене, солфеж и елементарна теория на музиката. Тази година в читалището ще работят още: Вокална група „Еделвайс“, Детски танцов състав „Пробуда”, Театрално студио „Бременските музиканти” и Танцовата формация R Club - Кюстендил. Ще продължат заниманията и в курса по изобразително и приложно изкуство.

Прочети още...

Страница 1 от 39