ТФ "Нова генерация"
Ръководител - хореограф: Евгений Вучков

 

Група за народни танци "ФОЛКФИТНЕС"
Ръководител: Надя Михалкова
Репетиции: понеделник и четвъртък
от 18:00 до 19:00 ч.- начинаещи
от 19:00 до 20:00 ч. - напреднали

Театрално студио "Бременските музиканти"
Ръководител: Душко Добрев

 

 

Курс по приложно и изобразително изкуство
Преподавател: Силвия Каралийска

Уроците се провеждат два пъти седмично. В заниманията се включват различни видове изобразително изкуство, като специално внимание се отделя на приложно-декоративното изкуство. Чрез различни материали и средства се развива и обогатява въображението на учениците и спомага за формиране на собствен начин за творческо себеизразяване.Младите художници участват в множество изложби по различни поводи.

 

Група "Елеганс"
Ръководител: Димитър Цветков
Корепетитори: Жана Райнова и Емил Костадинов

Група „Елеганс” работи към читалище "Пробуда" гр. Кюстендил. Тя е създадена през 2015 г., по инициатива на кюстендилския общественик Иван Андонов. Диригент на състава е маестро Димитър Цветков, корепетитори Жана Райнова и Емил Костадинов, художествен ръководител Милена Маркова.
В репертоара си групата има над 100 шлагерни, стари градски и авторски песни.
Група „Елеганс” е носител на първи награди от фестивали и конкурси в България – Кюстендил, Македония – Щип, Радовиш, Крива Паланка и др.
Всички изпълнители в групата са инструменталисти и имат собствен репертоар.
Групата участва в различни конкурси и фестивали в страната и чужбина, където печели овациите на публиката и множество престижни награди.
Традиционно група „Елеганс” изнася благотворителни концерти, участва в честването и отбелязването на национални празници, годишнини и др.